ARENSBAK
Sinds april 2024 importeren wij de proxy wijnen van Arensbak. Aan de basis van de drank staat gefermenteerde thee (Kombucha), waaraan in een tweede fermentatie fruit, kruiden en andere smaakmakers worden toegevoegd. Arensbak heeft diepe wortels in Kopenhagen. De dranken worden gemaakt door sommelier Emilie Øst-Jacobson en smaakontwerper Bram Kerkhof. Emilie was voor Arensbak sommelier bij het twee sterren restaurant Alchemist en Bram fermenteerde erop los bij restaurant Noma, met drie michelin sterren onderscheiden en vaak genoemd als beste restaurant ter wereld.
Arensbak werd in 2020 opgericht door ondernemer Christian Arensbak met als visie om een ongeëvenaarde non-alcoholische drinkervaring te creëren. De inspiratie voor Arensbak ontstond door het gebrek aan smaakvolle non-alcoholische wijnen en de wereldwijde opkomst van deze, steeds populairder wordende, categorie. Christian wilde een wijn proxy creëren met vinositeit, diepte en natuurlijke tannines. Een non-alcoholische vervanger van wijn die net zo smaakvol is als een glas wijn, en perfect geserveerd bij eten. Samen met Emilie en Bram kwam Arensbak tot leven. Het gebruik van complexe fermentatie technieken gecombineerd met thee en botanicals van zeer hoge kwaliteit, maakt Arensbak de meest smaakvolle en gebalanceerde wijn proxy verkrijgbaar. Met een complexiteit en vinositeit die je van wijn kent. Alleen dan zonder alcohol.
Arensbak Effervescent Sparkling White <0,5%
€21,99 incl. BTWArensbak Effervescent is gemaakt op basis van Wuniuzao Longjing groene thee. De thee zelf heeft delicate tonen van gedroogd gras en bloemen die de uiteindelijke Arensbak Effervescent geweldig aanvullen. De kombucha ondergaat een tweede fermentatie met kruisbessen, perzik en een vleugje citroengras hetgeen een verfijnde frisheid creëert. De geur van citroengras is vooral kenmerkend voor Arensbak Effervescent. Na de vergisting wordt Arensbak Effervescent kort gerijpt op eikenhout, dit resulteert in een mooi gestructureerd mondgevoel. Een heerlijk fris, kruidig, alcoholvrij alternatief voor mousserende wijn.
Arensbak Effervescent Sparkling White Piccolo <0,5%
€7,75 incl. BTWArensbak Effervescent is gemaakt op basis van Wuniuzao Longjing groene thee. De thee zelf heeft delicate tonen van gedroogd gras en bloemen die de uiteindelijke Arensbak Effervescent geweldig aanvullen. De kombucha ondergaat een tweede fermentatie met kruisbessen, perzik en een vleugje citroengras hetgeen een verfijnde frisheid creëert. De geur van citroengras is vooral kenmerkend voor Arensbak Effervescent. Na de vergisting wordt Arensbak Effervescent kort gerijpt op eikenhout, dit resulteert in een mooi gestructureerd mondgevoel. Een heerlijk fris, kruidig, alcoholvrij alternatief voor mousserende wijn.
Arensbak Red <0,5%
€19,99 incl. BTWArensbak Red is gemaakt op basis van zwarte Shu Puerh-thee uit de regio Yunnan in het zuidwesten van China. De thee zelf heeft een natuurlijke aardse smaak die bijdraagt aan de diepe en complexe smaak van Arensbak Red. Het is gemaakt op een basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden aroniabessen, zwarte bessen, zure kersen toegevoegd en paddenstoelen om umami te creëren. De infusie van jeneverbessen en zoethout draagt bij aan de diepe mondgevoel van Arensbak Red.
Arensbak Rosé Sparkling <0,5%
€21,99 incl. BTWArensbak Rosé is gemaakt op basis van Wuniuzao Longjing groene thee, geoogst op de mistige heuveltoppen in de Chinese provincie Zheijang. De thee zelf heeft delicate tonen van bloemen en gedroogd gras, welke finesse meebrengen aan de uiteindelijke Arensbak Rosé. Het is gemaakt op basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden vlierbessen, frambozen en hibiscus toegevoegd om Arensbak Rosé zijn bloemige en verfijnde smaak te geven. Een vleugje rozenpeper draagt bij aan de karakteristieke geur. Na de vergisting wordt Arensbak Rosé kort gerijpt op eikenhout voor wat extra body.
Arensbak Rosé Sparkling Piccolo <0,5%
€7,75 incl. BTWArensbak Rosé is gemaakt op basis van Wuniuzao Longjing groene thee, geoogst op de mistige heuveltoppen in de Chinese provincie Zheijang. De thee zelf heeft delicate tonen van bloemen en gedroogd gras, welke finesse meebrengen aan de uiteindelijke Arensbak Rosé. Het is gemaakt op basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden vlierbessen, frambozen en hibiscus toegevoegd om Arensbak Rosé zijn bloemige en verfijnde smaak te geven. Een vleugje rozenpeper draagt bij aan de karakteristieke geur. Na de vergisting wordt Arensbak Rosé kort gerijpt op eikenhout voor wat extra body.
Arensbak White <0,5%
€19,99 incl. BTWArensbak White heeft een fluweelzacht mondgevoel met bloemige tonen en fruitige aroma’s. Aan de basis staat kombucha gemaakt van Oolong thee. In de tweede fermentatie worden kweepeer, meloen, citroentijm en goudsbloem-bloemen toegevoegd. Na deze fermentatie wordt de drank gerijpt op eikenhouten vaten om de natuurlijke tannines en structuur te versterken, en tevens brengt het een subtiele toets van vanille met zich mee. Arensbak White is gemaakt op basis van Oolong-thee welke 900 meter boven de oceaan is geoogst in de provincie Fujian, in het zuidoosten van China.





