Arensbak Red <0,5%

19,99 incl. BTW

Arensbak Red is gemaakt op basis van zwarte Shu Puerh-thee uit de regio Yunnan in het zuidwesten van China. De thee zelf heeft een natuurlijke aardse smaak die bijdraagt aan de diepe en complexe smaak van Arensbak RedHet is gemaakt op een basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden aroniabessen, zwarte bessen, zure kersen toegevoegd en paddenstoelen om umami te creëren. De infusie van jeneverbessen en zoethout draagt bij aan de diepe mondgevoel van Arensbak Red.

Voedingswaarden: Arensbak White <0.5%

Voedingswaarden per 100ml

Energie 54KJ/13kcal
Vet 0g
Waarvan verzadigd vet 0,1g
Koolhydraten 1,9g
Waarvan suiker 2,8g
Proteïne 0g
Zout 0,01g
Artikelnummer: 70401 Categorie:

Arensbak Red is gemaakt op basis van zwarte Shu Puerh-thee uit de regio Yunnan in het zuidwesten van China. De thee zelf heeft een natuurlijke aardse smaak die bijdraagt aan de diepe en complexe smaak van Arensbak RedHet is gemaakt op een basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden aroniabessen, zwarte bessen, zure kersen toegevoegd en paddenstoelen om umami te creëren. De infusie van jeneverbessen en zoethout draagt bij aan de diepe mondgevoel van Arensbak Red. Tot slot is Arensbak Red gelaagd op eikenhout om de natuurlijke tannines en structuur te versterken. De rode en zwarte vruchten vermengd met kruidige tonen maken het een perfect alcoholvrij alternatief voor rode wijn. Bekroond met 94/100 punten door Falstaff!

Harold Hamersma:
“ARENSBAK. Wine Proxy. Een plaatsvervanger voor wijn. Een alternatief. Géén druiven. Géén alcohol. Maar wél vergelijkbaar in smaak en drinkmoment. Gemaakt door sommelier Emilie Øst-Jacobsen en fermentatiekoning Bram Kerkhof die beiden flink wat ervaring lijken te hebben in high-end-restaurants in Kopenhagen. Op zoek naar een smaakvolle drinkervaring zonder alcohol, viel de keuze op thee als basis voor deze dranken. Net als druiven kan thee complexiteit hebben, maar ook zuren, tannine en een enorme diversiteit aan aroma’s. Wat gebruik van eikenhout geeft de structuur echt een essentie van wijn. ARENSBAK Red is gemaakt op basis van kombucha van zwarte Shu Puerh-thee uit de regio Yunnan. Typisch voor deze thee is de zachte aardse umami-smaak. Er worden zwarte bessen en kersen toegevoegd, maar ook zoethout en paddestoelen. De zuren, de ietwat drogende tannine en takkige structuur dragen allemaal bij aan de beleving van het drinken van een glas rode wijn. Alleen dan zonder alcohol.”

Inhoud

75cl

Thee soort(en)

Pu-erhthee

Alle ingrediënten

Thee (water, rietsuiker, pu-erhthee, goudsbloemblaadjes), vruchtensap uit concentraat (zure kers, zwarte bes, aronia, braam), jeneverbessen, crèmini-champignon, zuurteregelaars (wijnsteenzuur, melkzuur, citroenzuur), zoethoutwortel, zwarte peper, kombuchaculturen.

Houtgerijpt

Ja, op eikenhout

Biologisch

Ja

Alcoholpercentage

<0,5%

Allergenen

Sulfiet

Serveer Temperatuur

12-14 ºC

Land van herkomst

Denemarken

Energie

54 KJ / 13 kcal

Koolhydraten

1,9 g

Suiker

2,8 g

EAN code

5700002237125

Sinds april 2024 importeren wij de proxy wijnen van Arensbak. Aan de basis van de drank staat gefermenteerde thee (Kombucha), waaraan in een tweede fermentatie fruit, kruiden en andere smaakmakers worden toegevoegd. Arensbak heeft diepe wortels in Kopenhagen. De dranken worden gemaakt door sommelier Emilie Øst-Jacobson en smaakontwerper Bram Kerkhof. Emilie was voor Arensbak sommelier bij het twee sterren restaurant Alchemist en Bram fermenteerde erop los bij restaurant Noma, met drie michelin sterren onderscheiden en vaak genoemd als beste restaurant ter wereld. Arensbak werd in 2020 opgericht door ondernemer Christian Arensbak met als visie om een ongeëvenaarde non-alcoholische drinkervaring te creëren. De inspiratie voor Arensbak ontstond door het gebrek aan smaakvolle non-alcoholische wijnen en de wereldwijde opkomst van deze, steeds populairder wordende, categorie. Christian wilde een wijn proxy creëren met vinositeit, diepte en natuurlijke tannines. Een non-alcoholische vervanger van wijn die net zo smaakvol is als een glas wijn, en perfect geserveerd bij eten. Samen met Emilie en Bram kwam Arensbak tot leven. Het gebruik van complexe fermentatie technieken gecombineerd met thee en botanicals van zeer hoge kwaliteit, maakt Arensbak de meest smaakvolle en gebalanceerde wijn proxy verkrijgbaar. Met een complexiteit en vinositeit die je van wijn kent. Alleen dan zonder alcohol.