€19,99 incl. BTW
Arensbak Red is gemaakt op basis van zwarte Shu Puerh-thee uit de regio Yunnan in het zuidwesten van China. De thee zelf heeft een natuurlijke aardse smaak die bijdraagt aan de diepe en complexe smaak van Arensbak Red. Het is gemaakt op een basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden aroniabessen, zwarte bessen, zure kersen toegevoegd en paddenstoelen om umami te creëren. De infusie van jeneverbessen en zoethout draagt bij aan de diepe mondgevoel van Arensbak Red.
Voedingswaarden: Arensbak White <0.5%
Voedingswaarden per 100ml
| Energie | 54KJ/13kcal |
| Vet | 0g |
| Waarvan verzadigd vet | 0,1g |
| Koolhydraten | 1,9g |
| Waarvan suiker | 2,8g |
| Proteïne | 0g |
| Zout | 0,01g |

Arensbak Red is gemaakt op basis van zwarte Shu Puerh-thee uit de regio Yunnan in het zuidwesten van China. De thee zelf heeft een natuurlijke aardse smaak die bijdraagt aan de diepe en complexe smaak van Arensbak Red. Het is gemaakt op een basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden aroniabessen, zwarte bessen, zure kersen toegevoegd en paddenstoelen om umami te creëren. De infusie van jeneverbessen en zoethout draagt bij aan de diepe mondgevoel van Arensbak Red. Tot slot is Arensbak Red gelaagd op eikenhout om de natuurlijke tannines en structuur te versterken. De rode en zwarte vruchten vermengd met kruidige tonen maken het een perfect alcoholvrij alternatief voor rode wijn. Bekroond met 94/100 punten door Falstaff!
Harold Hamersma:
“ARENSBAK. Wine Proxy. Een plaatsvervanger voor wijn. Een alternatief. Géén druiven. Géén alcohol. Maar wél vergelijkbaar in smaak en drinkmoment. Gemaakt door sommelier Emilie Øst-Jacobsen en fermentatiekoning Bram Kerkhof die beiden flink wat ervaring lijken te hebben in high-end-restaurants in Kopenhagen. Op zoek naar een smaakvolle drinkervaring zonder alcohol, viel de keuze op thee als basis voor deze dranken. Net als druiven kan thee complexiteit hebben, maar ook zuren, tannine en een enorme diversiteit aan aroma’s. Wat gebruik van eikenhout geeft de structuur echt een essentie van wijn. ARENSBAK Red is gemaakt op basis van kombucha van zwarte Shu Puerh-thee uit de regio Yunnan. Typisch voor deze thee is de zachte aardse umami-smaak. Er worden zwarte bessen en kersen toegevoegd, maar ook zoethout en paddestoelen. De zuren, de ietwat drogende tannine en takkige structuur dragen allemaal bij aan de beleving van het drinken van een glas rode wijn. Alleen dan zonder alcohol.”
| Inhoud |
75cl |
|---|---|
| Thee soort(en) |
Pu-erhthee |
| Alle ingrediënten |
Thee (water, rietsuiker, pu-erhthee, goudsbloemblaadjes), vruchtensap uit concentraat (zure kers, zwarte bes, aronia, braam), jeneverbessen, crèmini-champignon, zuurteregelaars (wijnsteenzuur, melkzuur, citroenzuur), zoethoutwortel, zwarte peper, kombuchaculturen. |
| Houtgerijpt |
Ja, op eikenhout |
| Biologisch |
Ja |
| Alcoholpercentage |
<0,5% |
| Allergenen |
Sulfiet |
| Serveer Temperatuur |
12-14 ºC |
| Land van herkomst |
Denemarken |
| Energie |
54 KJ / 13 kcal |
| Koolhydraten |
1,9 g |
| Suiker |
2,8 g |
| EAN code |
5700002237125 |





