Raumland Zerozzante Cuvée N°1 Weisse Trauben

13,99 incl. BTW

Gemaakt van 100% gezonde, met de hand geselecteerde Bacchus-druiven, koud geperst zonder verhitting of toevoegingen, blijft het pure fruit volledig behouden. De Cuvée N°1 schittert strogeel in het glas en onthult aroma’s van verse druif, grapefruit en steenfruit, subtiel ondersteund door florale nuances. Fris, elegant en verfijnd, met een levendige bubbel en natuurlijke balans.

Voedingswaarden: Raumland Zerozzante Weisse Trauben

Voedingswaarden per 100ml

Energie 211KJ / 50kcal
Vet < 0,5 g
Waarvan verzadigd vet < 0,1 g
Koolhydraten 11,8 g
Waarvan suiker 11,8 g
Proteïne < 0,5 g
Zout < 0,01 g
Vitamine C 30 mg
Artikelnummer: 40550 Categorie:

Zonder alcohol, gemaakt van de beste ingrediënten en sprankelend in elke zin van het woord. Raumland Zerozzante Weisse Trauben vertelt een verhaal dat begint met een Z, over natuurlijkheid, feestelijke bubbels en puur vakmanschap. Met passie creëert Sekthaus Raumland verfijnde, niet-verhitte Traubensecco’s die imponeren met hun delicate mousse en authentieke fruitsmaak. Gemaakt van 100% gezonde, met de hand geselecteerde Bacchus-druiven, koud geperst zonder verhitting of toevoegingen. De Cuvée N°1 schittert strogeel in het glas en onthult aroma’s van verse druif, grapefruit en steenfruit, subtiel ondersteund door florale nuances. Fris, elegant en verfijnd, met een levendige bubbel en natuurlijke balans. Serveer gekoeld (6–8 °C) in een sektglas. Ideaal als aperitief, bij lichte gerechten of gewoon om op zichzelf van te genieten.

Harold Hamersma:
“Waarom deze Zerozzante een kroonkurk heeft, en de anderen een draaidop – geen idee. Ook het soort druiven dat de Sekt Meister gebruikt in Cuvéé no. 1 is ‘geheim’ volgens de website van Pasteuning, maar het glas verraadt perzikinspiraties en perenpraatjes, nootjes groene appeltjes. Genoeg om je zoet mee te houden.
Volker Raumland had al jong interesse in het maken van mousserende wijnen. Op de universiteit van Geisenheim, in zijn jonge jaren, won hij al een eerste prijs met een sektwedstrijd, waar zelfs champagnes waren ingezet. In 1990 richtte hij, samen met zijn vrouw Heide-Rose, Raumland op, dat inmiddels wordt gezien als de beste producent van mousserende wijnen in Duitsland. In de jaren negentig is Raumland begonnen met het maken van sprankelende Traubenseccos. De Seccos bestaan voor 100 procent uit natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegd water, additieven of conserveringsmiddelen.”

Inhoud

75cl

Druivenras(sen)

Bacchus

Alle ingrediënten

Druivensap, Koolstofdioxide, Vitamine C.

Houtgerijpt

Nee

Biologisch

Nee

Alcoholpercentage

0,0%

Allergenen

Serveer Temperatuur

6-8 ºC

Land van herkomst

Duitsland

Energie

211 KJ / 50 kcal

Koolhydraten

11,8 g

Suiker

11,8 g

EAN code

4260161640095

Volker Raumland had al vroeg een fascinatie voor het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de universiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd waarin zelfs champagnes waren opgenomen. In 1990 richtte hij samen met zijn vrouw Heide-Rose Sekthaus Raumland op, tegenwoordig dé referentie voor hoogwaardige mousserende wijnen in Duitsland. Naast hun bekroonde sekts is Raumland inmiddels ook een pionier in kwalitatieve alcoholvrije bubbels: met dezelfde precisie, puurheid en ambacht creëert de familie verfijnde, niet-verhitte Traubensecco’s die zich onderscheiden door hun natuurlijke frisheid en elegante mousse.

De biologisch gemaakte sekts blijven de ruggengraat van het huis, Duits in oorsprong maar dankzij het gebruik van onder meer chardonnay en pinot noir van internationale allure. Toch groeit de reputatie van Raumland even sterk op het gebied van alcoholvrije alternatieven, die opvallen door hun vakmanschap en complexiteit; eigenschappen die je zelden in dit segment tegenkomt.

Raumlands mousserende wijnen kunnen moeiteloos de vergelijking aan met zeldzame champagnes; meerdere proeverijen tonen aan dat ze qua potentie gelijkwaardig zijn. Het productieproces volgt dezelfde methode als in Champagne, met persen in verschillende ‘runs’ om maximale kwaliteit te waarborgen. Volker en Heide-Rose halen er nog altijd inspiratie op, maar steeds vaker reizen ook producenten uit Champagne naar Rheinhessen om het succes van Raumland -zowel alcoholisch als alcoholvrij- met eigen ogen te zien.