Raumland Zerozzante Cuvée N°4 Traube Rhabarber

14,99 incl. BTW

De Cuvée N°4 brengt witte druiven samen met een subtiele hint van rabarber. Het resultaat is een levendige zuurgraad en een verfijnde, droge stijl. In de geur tonen van rabarber, framboos en witte bloesem; in de mond een elegante balans tussen zachte mousse en frisse zuren.

Voedingswaarden: Raumland zerozzante traube rhabarber

Voedingswaarden per 1o0ml

Energie 149KJ / 35kcal
Vet < 0,5 g
Waarvan verzadigd vet < 0,1 g
Koolhydraten 8,1 g
Waarvan suiker 8,1 g
Proteïne < 0,5 g
Zout < 0,01 g
Vitamine C 30 mg
Artikelnummer: 40552 Categorie:

Zonder alcohol, gemaakt van de beste ingrediënten en met een sprankelende eigenheid. Raumland Zerozzante Traube Rhabarber vertelt een verhaal dat begint met een Z – een verhaal over puurheid, feestelijke bubbels en ambachtelijk vakmanschap. Met toewijding creëert Sekthaus Raumland verfijnde, niet-verhitte Traubensecco’s die verrassen met hun delicate mousse en natuurlijke frisheid.
De Cuvée N°4 brengt witte druiven samen met een subtiele hint van rabarber. Het resultaat is een levendige zuurgraad en een verfijnde, droge stijl. In de geur tonen van rabarber, framboos en witte bloesem; in de mond een elegante balans tussen zachte mousse en frisse zuren. Serveer goed gekoeld (6–8 °C) in een sektglas. Perfect als aperitief, bij lichte voorgerechten of bij een fruitig dessert.

Harold Hamersma:
“Rabarber. Je houdt er wel of niet van. Wie tot de groep van rabiate rabarberhaters hoort, vermijdt deze van Raumland. Want de rood-groene groente geeft duidelijk acte de présence, meer nog dan de eveneens gebruikte druiven. Welke dat zijn, wensen ze bij Raumland overigens geheim te houden. ‘Houden zo’, zouden we zo zeggen. En gewoon lekker deze ‘secco’ blijven maken. Spannende, onalledaagse verschijning. Muscat light, wilde bloemen, zachte rabarber en een partje wilde aardbeien. Lekker ook, dat zurig-aardse van de groentesteel, de subtiele milde zoetheid en toch een aanhoudende droge afdronk met zelfs wat tanninehouvast.
Volker Raumland kun je overigens wel om een boodschap sturen. Van jongs af had hij interesse in het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de wijnuniversiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd, waar zelfs champagnes waren ingezet. Dat smaakte naar meer. En niet alleen bij zijn beoordelaars. In 1990 richtte hij, samen met zijn vrouw Heide-Rose (‘Oh Heideroosje’ neuriën we ineens), Raumland op, dat inmiddels wordt gezien als de beste producent van mousserende wijnen in Duitsland. En het zal niemand verbazen dat de Raumlandjes inmiddels ook ruim baan hebben gegeven aan ‘alcoholvrij’. En die categorie vinden we minstens net zo spannend als hun ‘gewone’ wijnen.”

Inhoud

75cl

Druivenras(sen)

Witte druiven en rabarber

Alle ingrediënten

Druivensap, Koolstofdioxide, Vitamine C.

Houtgerijpt

Nee

Biologisch

Nee

Alcoholpercentage

0,0%

Allergenen

Serveer Temperatuur

6-8 ºC

Land van herkomst

Duitsland

Energie

149 KJ / 35 kcal

Koolhydraten

8,1 g

Suiker

8,1 g

EAN code

4260161640415

Volker Raumland had al vroeg een fascinatie voor het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de universiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd waarin zelfs champagnes waren opgenomen. In 1990 richtte hij samen met zijn vrouw Heide-Rose Sekthaus Raumland op, tegenwoordig dé referentie voor hoogwaardige mousserende wijnen in Duitsland. Naast hun bekroonde sekts is Raumland inmiddels ook een pionier in kwalitatieve alcoholvrije bubbels: met dezelfde precisie, puurheid en ambacht creëert de familie verfijnde, niet-verhitte Traubensecco’s die zich onderscheiden door hun natuurlijke frisheid en elegante mousse.

De biologisch gemaakte sekts blijven de ruggengraat van het huis, Duits in oorsprong maar dankzij het gebruik van onder meer chardonnay en pinot noir van internationale allure. Toch groeit de reputatie van Raumland even sterk op het gebied van alcoholvrije alternatieven, die opvallen door hun vakmanschap en complexiteit; eigenschappen die je zelden in dit segment tegenkomt.

Raumlands mousserende wijnen kunnen moeiteloos de vergelijking aan met zeldzame champagnes; meerdere proeverijen tonen aan dat ze qua potentie gelijkwaardig zijn. Het productieproces volgt dezelfde methode als in Champagne, met persen in verschillende ‘runs’ om maximale kwaliteit te waarborgen. Volker en Heide-Rose halen er nog altijd inspiratie op, maar steeds vaker reizen ook producenten uit Champagne naar Rheinhessen om het succes van Raumland -zowel alcoholisch als alcoholvrij- met eigen ogen te zien.