Raumland Zerozzante Cuvée N°3 Rotfleischige Wildapfel

14,99 incl. BTW

De Cuvée N°3 is een unieke blend van roodvlezige wilde appels en witte druiven. Deze bijzondere combinatie zorgt voor een levendig spel van fruitige frisheid, een subtiele zoetheid en een elegante bittertoon. In de neus herken je frisse appel, rode druif, citroenschil en een hint van cranberry; in de smaak is hij elegant, verfrissend en sprankelend.

Voedingswaarden: Raumland zerozzante Roter Wildapfel

Voedingswaarden per 100ml

Energie 190KJ / 44kcal
Vet < 0,5 g
Waarvan verzadigd vet < 0,1 g
Koolhydraten 10,9 g
Waarvan suiker 10,9 g
Proteïne < 0,5 g
Zout < 0,01 g
Vitamine C 30 mg
Artikelnummer: 40553 Categorie:

Puur, sprankelend en vol karakter, helemaal zonder alcohol. Gemaakt van de beste ingrediënten en met oog voor detail. Raumland Zerozzante Rotfleischige Wildapfel, een creatie met een verhaal dat begint met een Z: over puurheid, feestelijke bubbels en ambachtelijk vakmanschap. Met passie produceert Sekthaus Raumland verfijnde, niet-verhitte Traubensecco’s die verrassen met een delicate mousse en een authentieke, natuurlijke smaak.
De Cuvée N°3 is een unieke blend van roodvlezige wilde appels en witte druiven. Deze bijzondere combinatie zorgt voor een levendig spel van fruitige frisheid, een subtiele zoetheid en een elegante bittertoon. In de neus herken je frisse appel, rode druif, citroenschil en een hint van cranberry; in de smaak is hij elegant, verfrissend en sprankelend. Serveer goed gekoeld (6–8 °C) in een sektglas. Perfect als aperitief, of in combinatie met lichte gerechten, of een frisse salade met fruit en noten.

Inhoud

75cl

Druivenras(sen)

Dornfelder

,

Rode wilde appel

Alle ingrediënten

Appelsap, Druivensap, Koolstofdioxide, Vitamine C.

Houtgerijpt

Nee

Biologisch

Nee

Alcoholpercentage

0,0%

Allergenen

Serveer Temperatuur

6-8 ºC

Land van herkomst

Duitsland

Energie

190 KJ / 44 kcal

Koolhydraten

10,9 g

Suiker

10,9 g

EAN code

4260161640347

Volker Raumland had al vroeg een fascinatie voor het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de universiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd waarin zelfs champagnes waren opgenomen. In 1990 richtte hij samen met zijn vrouw Heide-Rose Sekthaus Raumland op, tegenwoordig dé referentie voor hoogwaardige mousserende wijnen in Duitsland. Naast hun bekroonde sekts is Raumland inmiddels ook een pionier in kwalitatieve alcoholvrije bubbels: met dezelfde precisie, puurheid en ambacht creëert de familie verfijnde, niet-verhitte Traubensecco’s die zich onderscheiden door hun natuurlijke frisheid en elegante mousse.

De biologisch gemaakte sekts blijven de ruggengraat van het huis, Duits in oorsprong maar dankzij het gebruik van onder meer chardonnay en pinot noir van internationale allure. Toch groeit de reputatie van Raumland even sterk op het gebied van alcoholvrije alternatieven, die opvallen door hun vakmanschap en complexiteit; eigenschappen die je zelden in dit segment tegenkomt.

Raumlands mousserende wijnen kunnen moeiteloos de vergelijking aan met zeldzame champagnes; meerdere proeverijen tonen aan dat ze qua potentie gelijkwaardig zijn. Het productieproces volgt dezelfde methode als in Champagne, met persen in verschillende ‘runs’ om maximale kwaliteit te waarborgen. Volker en Heide-Rose halen er nog altijd inspiratie op, maar steeds vaker reizen ook producenten uit Champagne naar Rheinhessen om het succes van Raumland -zowel alcoholisch als alcoholvrij- met eigen ogen te zien.