€13,99 incl. BTW
Met toewijding creëert Sekthaus Raumland geraffineerde, niet-verhitte Traubensecco’s die imponeren met hun fijne mousse en zuivere fruitsmaak. De Cuvée N°2 wordt volledig gemaakt van rode druiven, koud geperst zonder verhitting of toevoegingen, zodat het pure fruitaroma behouden blijft. In het glas schittert hij zacht rosé, met geuren van verse rode druiven, bosaardbei en een subtiele hint van vanillethee. In de mond verfijnd zoet, verfrissend en levendig, met een harmonieuze balans en een afdronk die doet denken aan vers druivensap.
Voedingswaarden: Raumland Zerozzante Rote Trauben
Voedingswaarden per 100ml
| Energie | 225KJ / 53kcal |
| Vet | < 0,5 g |
| Waarvan verzadigd vet | < 0,1 g |
| Koolhydraten | 12,6 g |
| Waarvan suiker | 12,6 g |
| Proteïne | < 0,5 g |
| Zout | < 0,01 g |
| Vitamine C | 30 mg |

Zonder alcohol, gemaakt van de beste ingrediënten en sprankelend in karakter. Raumland Zerozzante Rote Trauben vertelt een verhaal dat begint met een Z; over natuurlijkheid, feestelijke bubbels en ambachtelijk vakmanschap. Met toewijding creëert Sekthaus Raumland geraffineerde, niet-verhitte Traubensecco’s die imponeren met hun fijne mousse en zuivere fruitsmaak. De Cuvée N°2 wordt volledig gemaakt van rode druiven, koud geperst zonder verhitting of toevoegingen, zodat het pure fruitaroma behouden blijft. In het glas schittert hij zacht rosé, met geuren van verse rode druiven, bosaardbei en een subtiele hint van vanillethee. In de mond verfijnd zoet, verfrissend en levendig, met een harmonieuze balans en een afdronk die doet denken aan vers druivensap. Serveer goed gekoeld (6–8 °C) in een sektglas – perfect als aperitief, bij wild, blauwschimmelkaas of fruitige desserts.
Harold Hamersma:
“De ‘Rote Trauben’ hebben gezelschap gekregen van rode appels. En dat leidt niet tot ruzie. Al weigert de eerste partij zich netjes voor te stellen. De importeur meldt op zijn website bij het kopje gebruikte druivenrassen zelfs: ‘geheim’. Wat iedereen echter mag weten is dat Volker Raumland al van jongs af aan interesse had in het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de wijnuniversiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd, waar zelfs champagnes waren ingezet. Dat smaakte naar meer. En niet alleen bij zijn beoordelaars. In 1990 richtte hij, samen met zijn vrouw Heide-Rose (‘Oh Heideroosje’ neuriën we ineens), Raumland op, dat inmiddels wordt gezien als de beste producent van mousserende wijnen in Duitsland. Zodoende verbaast het ons dus ook niks dat ie zijn kennis en kunde ook op alcoholvrij botviert. In dit geval levert dat een smakelijke, gulle en oprechte bruis op. Druivig? Ja. Appelig? Ook. Best of both worlds. Puur, zuiver en verkwikkend.”
| Inhoud |
75cl |
|---|---|
| Druivenras(sen) |
Dornfelder |
| Alle ingrediënten |
Druivensap, Koolstofdioxide, Vitamine C. |
| Houtgerijpt |
Nee |
| Biologisch |
Nee |
| Alcoholpercentage |
0,0% |
| Allergenen |
– |
| Serveer Temperatuur |
6-8 ºC |
| Land van herkomst |
Duitsland |
| Energie |
225 KJ / 53 kcal |
| Koolhydraten |
12,6 g |
| Suiker |
12,6 g |
| EAN code |
4260161640231 |
Volker Raumland had al vroeg een fascinatie voor het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de universiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd waarin zelfs champagnes waren opgenomen. In 1990 richtte hij samen met zijn vrouw Heide-Rose Sekthaus Raumland op, tegenwoordig dé referentie voor hoogwaardige mousserende wijnen in Duitsland. Naast hun bekroonde sekts is Raumland inmiddels ook een pionier in kwalitatieve alcoholvrije bubbels: met dezelfde precisie, puurheid en ambacht creëert de familie verfijnde, niet-verhitte Traubensecco’s die zich onderscheiden door hun natuurlijke frisheid en elegante mousse.
De biologisch gemaakte sekts blijven de ruggengraat van het huis, Duits in oorsprong maar dankzij het gebruik van onder meer chardonnay en pinot noir van internationale allure. Toch groeit de reputatie van Raumland even sterk op het gebied van alcoholvrije alternatieven, die opvallen door hun vakmanschap en complexiteit; eigenschappen die je zelden in dit segment tegenkomt.
Raumlands mousserende wijnen kunnen moeiteloos de vergelijking aan met zeldzame champagnes; meerdere proeverijen tonen aan dat ze qua potentie gelijkwaardig zijn. Het productieproces volgt dezelfde methode als in Champagne, met persen in verschillende ‘runs’ om maximale kwaliteit te waarborgen. Volker en Heide-Rose halen er nog altijd inspiratie op, maar steeds vaker reizen ook producenten uit Champagne naar Rheinhessen om het succes van Raumland -zowel alcoholisch als alcoholvrij- met eigen ogen te zien.




