Arensbak Rosé Sparkling <0,5%

21,99 incl. BTW

Arensbak Rosé is gemaakt op basis van Wuniuzao Longjing groene thee, geoogst op de mistige heuveltoppen in de Chinese provincie Zheijang. De thee zelf heeft delicate tonen van bloemen en gedroogd gras, welke finesse meebrengen aan de uiteindelijke Arensbak Rosé. Het is gemaakt op basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden vlierbessen, frambozen en hibiscus toegevoegd om Arensbak Rosé zijn bloemige en verfijnde smaak te geven. Een vleugje rozenpeper draagt bij aan de karakteristieke geur. Na de vergisting wordt Arensbak Rosé kort gerijpt op eikenhout voor wat extra body.

Voedingswaarden: Arensbak Rosé < 0.5%

Voedingswaarden per 100ml

Energie 68KJ/16kcal
Vet 0,2g
Waarvan verzadigd vet 0g
Koolhydraten 2,9g
Waarvan suiker 3,1g
Proteïne 0g
Zout 0,01g
Artikelnummer: 70402 Categorieën: ,

Arensbak Rosé is gemaakt op basis van Wuniuzao Longjing groene thee, geoogst op de mistige heuveltoppen in de Chinese provincie Zheijang. De thee zelf heeft delicate tonen van bloemen en gedroogd gras, welke finesse meebrengen aan de uiteindelijke Arensbak Rosé. Het is gemaakt op basis van kombucha en in de tweede fermentatie worden vlierbessen, frambozen en hibiscus toegevoegd om Arensbak Rosé zijn bloemige en verfijnde smaak te geven. Een vleugje rozenpeper draagt bij aan de karakteristieke geur. Na de vergisting wordt Arensbak Rosé kort gerijpt op eikenhout voor wat extra body. Bruisende bubbels versterken de smaakervaring. Een smakelijk alcoholvrij rosé-alternatief.
Harold Hamersma:


“ARENSBAK. Wine Proxy. Een plaatsvervanger voor wijn. Een alternatief. Géén druiven. Géén alcohol. Maar wél vergelijkbaar in smaak en drinkmoment. Gemaakt door sommelier Emilie Øst-Jacobsen en fermentatiekoning Bram Kerkhof die beiden flink wat ervaring lijken te hebben in high-end-restaurants in Kopenhagen. Op zoek naar een smaakvolle drinkervaring zonder alcohol, viel de keuze op thee als basis voor deze dranken. Net als druiven kan thee complexiteit hebben, maar ook zuren, tannine en een enorme diversiteit aan aroma’s. Wat gebruik van eikenhout geeft de structuur echt een essentie van wijn. ARENSBAK Rosé is gemaakt op basis van kombucha van groene Wuniuzao Longjing-thee, geoogst op de mistige heuveltoppen in de Chinese provincie Zheijang. Vlierbessen en frisse frambozen. Roze peper en hibiscus. Geurige kersentakken en kleurpotloden. Bloemig en ietwat robuust. Kruidig en droog. Anders dan anders. Een verfrissende roze bubbel met een totaal eigen karakter.”

Inhoud

75cl

Thee soort(en)

Groene thee en rooibos

Alle ingrediënten

Thee (water, rietsuiker, groene thee), vruchtensap uit concentraat (framboos, vlierbes), zuurteregelaars (wijnsteenzuur, citroenzuur, melkzuur), roze peperkorrel, hibiscus, roos, rooibos, kombuchaculturen.

Houtgerijpt

Ja, op eikenhout

Biologisch

Ja

Alcoholpercentage

<0,5%

Allergenen

Serveer Temperatuur

10-12 ºC

Land van herkomst

Denemarken

Energie

68 KJ / 16 kcal

Koolhydraten

2,9 g

Suiker

3,1 g

EAN code

5700002237149

Sinds april 2024 importeren wij de proxy wijnen van Arensbak. Aan de basis van de drank staat gefermenteerde thee (Kombucha), waaraan in een tweede fermentatie fruit, kruiden en andere smaakmakers worden toegevoegd. Arensbak heeft diepe wortels in Kopenhagen. De dranken worden gemaakt door sommelier Emilie Øst-Jacobson en smaakontwerper Bram Kerkhof. Emilie was voor Arensbak sommelier bij het twee sterren restaurant Alchemist en Bram fermenteerde erop los bij restaurant Noma, met drie michelin sterren onderscheiden en vaak genoemd als beste restaurant ter wereld. Arensbak werd in 2020 opgericht door ondernemer Christian Arensbak met als visie om een ongeëvenaarde non-alcoholische drinkervaring te creëren. De inspiratie voor Arensbak ontstond door het gebrek aan smaakvolle non-alcoholische wijnen en de wereldwijde opkomst van deze, steeds populairder wordende, categorie. Christian wilde een wijn proxy creëren met vinositeit, diepte en natuurlijke tannines. Een non-alcoholische vervanger van wijn die net zo smaakvol is als een glas wijn, en perfect geserveerd bij eten. Samen met Emilie en Bram kwam Arensbak tot leven. Het gebruik van complexe fermentatie technieken gecombineerd met thee en botanicals van zeer hoge kwaliteit, maakt Arensbak de meest smaakvolle en gebalanceerde wijn proxy verkrijgbaar. Met een complexiteit en vinositeit die je van wijn kent. Alleen dan zonder alcohol.